nieuws

Doorzoekingen in moordzaak Halil Erol Steenwijk

Zak in moordzaak Halil Erol
Zak in moordzaak Halil Erol
In het onderzoek naar de moord op Halil Erol uit Steenwijk heeft de politie gisteren doorzoekingen gedaan in Uffelte en Noordlaren. Er is nog niemand aangehouden.
De politie maakt niet bekend waar er in Uffelte en Noordlaren precies doorzoekingen zijn gedaan. Op beide locaties is uitgebreid forensisch onderzoek verricht. De politie sluit niet uit dat er binnenkort meer doorzoekingen plaatsvinden.

Nieuwe informatie bij Opsporing Verzocht

Vorige week bracht de politie al nieuwe informatie over de moordzaak naar buiten in een uitzending van Opsporing Verzocht. Er werd in het opsporingsprogramma een wit Matsuru judopak getoond, waarin afgelopen januari lichaamsdelen van Halil Erol zijn gevonden in het natuurgebied De Kiersche Weide in Wanneperveen.
Verder heeft de politie bekend gemaakt dat de lichaamsdelen die in 2010 in Eesveen werden gevonden in een zandkleurige zak zaten, die in Turkije worden gebruikt om groenten en fruit naar de markt te brengen. Dezelfde soort zaken werden ook aangetroffen in Wanneperveen. Ook is vorige week in het programma het vermoeden geuit dat Erol betrokken was bij de handel in hennep. Bij de politie kwamen na de uitzending dertien nieuwe tips binnen. Opsporing Verzocht besteedt vanavond weer aandacht aan de moordzaak.

Nieuwe flyers verspreid in Steenwijk

In Steenwijk zijn de afgelopen week flyers verspreid met de nieuwe informatie. De flyers zijn in twee talen, Nederlands en Turks, gedrukt om zo ook de Turkse gemeenschap goed te kunnen informeren. Voor de gouden tip waarmee de moord wordt opgelost, is een beloning van 15.000 euro.
Halil Erol verdween op 6 februari 2010. Een maand later werd zijn auto uitgebrand aangetroffen op de Kerklaan in Haren. In juni later dat jaar werden zijn armen en benen gevonden in de Steenwijker Aa in Eesveen. In januari van dit jaar werden er opnieuw lichaamsdelen gevonden in een natuurgebied bij Wanneperveen. Welke lichaamsdelen er toen gevonden zijn is niet bekend gemaakt, wel meldde de politie dat het lichaam nog niet compleet is.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.