Nieuws

Belkin eist vernietiging Mollemadness stickers

Belkin, sponsor van wielrenner Bauke Mollema, eist dat wielerjournaliste Rose Mentink uit Deventer alle verkochte stickers terugroept en vernietigt en dat de website Mollemadness.nl op zwart gaat.
Mentink ontving een brief van de advocaat van Belkin waarin dat wordt geëist. Volgens Belkin maakt Mentink met haar actie inbreuk op het merkenrecht van Belkin en op het portretrecht van Bauke Mollema.

Reactie Rose Mentink

Mentink vindt het vooral erg jammer dat Belkin haar via een advocaat probeert te dwingen om de Mollemadness-actie af te breken. "Het gaat mij niet om commercieel gewin", zegt ze. Het gaat Mentink vooral om het verspreiden van het goede gevoel dat Mollema teweeg brengt door zijn prestaties in de honderdste Tour de France.
Mentink is niet van plan om direct gehoor te geven aan de eisen van Belkin. "Ik wil eerst kijken waar ik sta. Wat mijn rechten zijn." Over een eventuele terugroepactie is ze niet bezorgd: "Er waren 80 bestellingen geplaatst, maar we hebben nog geen stickers uitgeleverd." De website blijft voorlopig ook online. "Degene die de site beheert, is er niet. Het is gewoon een leuke houtje-touwtje-actie. Lekker kneuterig allemaal."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.