Nieuws

Celstraffen geëist voor woningoverval Oldenzaal

Rechtspraak
Rechtspraak
Tegen drie mannen uit Oldenzaal en Enschede zijn voor de rechtbank in Almelo gevangenisstraffen die variëren van één jaar jeugddetentie tot vier jaar geëist voor een woningoverval in Oldenzaal.
De drie zouden in maart dit jaar de bewoners van een woning aan de Leeuwerikstraat met geweld beroofd hebben van een portemonnee. De drie zouden een afspraak gemaakt hebben met één van de bewoners om softdrugs te kopen. Toen de drugs werden afgerekend, zou een van de mannen een greep gedaan hebben naar de portemonnee en weggerend zijn. Daarbij zou niet alleen gedreigd zijn met het gebruik van een wapen, maar ook geweld gebruikt zijn. Een andere verdachte werd door de bewoners gegrepen toen hij probeerde om hen tegen te houden.

'Veel geld in huis'

Volgens één van de verdachten hadden de drie informatie gekregen dat de slachtoffers veel geld in huis hadden vanwege de verkoop van een auto. Van de drie weigert de man tegen wie de hoogste celstraf werd geëist om iets te verklaren. De man heeft nog een voorwaardelijke celstraf boven zijn hoofd hangen van acht maanden. De officier van justitie heeft de rechtbank gevraagd die om te zetten in een onvoorwaardelijke straf.
De derde verdachte heeft bekend dat hij de vluchtauto bestuurde. Gedragsdeskundigen onderzochten de man die net 19 is en concludeerden dat hij erg onvolwassen en makkelijk beïnvloedbaar is. Het is ook daarom dat er tegen hem jeugddetentie is geëist. Hij is ook de enige van het drietal die voorlopig op vrij voeten is en met toestemming van de rechtbank met zijn ouders op vakantie mag.
Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.