nieuws

Bakker in Zwolle maakt eerste cronut van Nederland

Voor zover bekend is het de eerste bakker in Nederland die een cronut maakt: Bakkerij Van Orsouw in Zwolle. Vanmorgen wordt de eerste gebakken.
De cronut is een kruising tussen een croissant en een donut. De cronut wordt niet gebakken, maar gefrituurd, gevuld met room en voorzien van een laagje glazuur. De cronut is een rage in New York. De Franse bakker Dominique Ansel in de wijk SoHo bedacht de lekkernij omdat hij een donut wilde maken, maar dan net even anders. Klanten staan al vanaf 's morgens heel vroeg in de rij om er eentje te bemachtigen.

Reportage NOS in New York

Niemand kent het recept van de cronut. Max van Dijk van Van Orsouw: "Met een beetje googelen kom je een heel eind." Sinds hij op Twitter en Facebook heeft aangekondigd dat hij cronuts gaat bakken staat zijn telefoon roodgloeiend: "Ik moet de telefoon zo even in een emmer water houden om af te koelen denk ik." Ook op social media komen veel reacties binnen.
Bekijk de reportage in HD op Youtube

Tweets over de cronut in Zwolle

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.