Nieuws

Waterschap bekijkt maatregelen na ongeluk duiker Kristalbad

Waterschap Regge en Dinkel bekijkt of extra veiligheidsmaatregelen nodig zijn bij een duiker in natuurgebied Kristalbad, tussen Hengelo en Enschede. Een 8-jarige jongen uit Hengelo verdronk daar vorige week bijna, nadat hij in het water bij de duiker terecht was gekomen.
De jongen was tijdens het spelen in het water terechtgekomen en werd door het water een zogenoemde spindel ingezogen. Een spindel wordt gebruikt om hoogteverschillen in het water weg te werken. De jongen kwam wonder boven wonder alleen met een paar schrammen en een lichte hersenschudding aan de andere kant van de spindel weer naar boven. Hij is volgens zijn moeder erg geschrokken van het ongeluk en praat er veel over, maar het gaat verder goed met hem.

Spindel dichtgezet na ongeluk

Waterschap Regge en Dinkel heeft de spindel inmiddels dichtgezet waardoor niemand meer in de buis terecht kan komen. Het waterschap gaat nu kijken of er, naast de huidige maatregelen, meer veiligheidsmaatregelen genomen kunnen worden. Wanneer het waterschap een oplossing heeft kan de woordvoerder nog niet zeggen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.