Sport

Eurosped presenteert vier versterkingen

Versterking voor Eurosped
Versterking voor Eurosped
De Almelose volleybalclub Eurosped heeft de selectie voor komend seizoen in de eredivisie aanzienlijk versterkt.
Het bestuur presenteerde dinsdagavond vier nieuwelingen, onder wie drie Amerikaansen.
Het gaat om de passer-lopers Kate Morell en Kyndra Abron en middenblokkeerster Katie Post. De andere aanwinst is de 17-jarige Jiska Kamphuis, een linkshandige spelverdeelster. Voorzitter Marcel Jansink verwacht op korte termijn nog twee speelsters aan te trekken.

Leegloop

Na het behalen van een derde plek vorig seizoen werd Eurosped geconfronteerd met het vertrek van meerdere basisspeelsters. Met de komst van deze vier speelsters staat de teller, naast de gebleven spelverdeelster Florieke Eggermont, Wieneke Eggermont, Antoinette Posthuma, Lieke Streutker en de al eerder aan de selectie toegevoegde Sanne Metsemakers en Daniëlle Nouwen, nu op tien speelsters.

Kwaliteit

De versterking uit Amerika bestaat uit twee 22 jarige passer/lopers te weten: Kate Morell en Kyndra Abron. Kate is een allround volleybalster van 1.83 cm, die speelt bij het volleybalteam van de University of Alabama en Kyndra (1.87 cm) heeft haar sporen bij The Spartans in Michigan State verdiend.  Als midspeelster wordt de Amerikaanse Katie Post (1.90 cm) aan het team toegevoegd, die afgelopen seizoen deel uit maakte van de club Brondby in Denemarken. De 17-jarige Jiska Kamphuis maakte vorig seizoen de overstap naar de Dela Eredivisie bij SV Dynamo Apeldoorn als linkshandige spelverdeelster. Daarvoor speelde Jiska twee seizoenen in de B League bij Havoc, nadat ze bij Pollux in Oldenzaal haar volleyballoopbaan was gestart.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.