Nieuws

Meer leerlingen met mazelen op school Vriezenveen

Mazelenuitbraak Twente neemt toe
Mazelenuitbraak Twente neemt toe
Inmiddels hebben acht leerlingen van de reformatorische school in Vriezenveen mazelen. Dat heeft de GGD Twente bekendgemaakt. Vorige week was er een sterk vermoeden dat één leerlingen de besmettelijke kinderziekte zou hebben.
Onderzoek heeft uitgewezen dat acht leerlingen van de reformatorische Johannes Bogermanschool in Vriezenveen die ziek thuis zijn met mazelen zijn besmet. De basisschooldirecteur meldde vorige week al dat meer leerlingen ziek waren, onder wie vier van zijn eigen kinderen. Om principiële redenen zijn de meeste kinderen van de Johan van Boogerdschool niet ingeënt. De kinderen van het schoolhoofd ook niet.
"Als mijn kinderen ziek worden, dan is dat de wil van God", zo zei directeur Kok in een uitzending van TV Oost. De GGD Twente probeert de omvang van de uitbraak van mazelen in kaart te brengen. In Rijssen-Holten hebben ouders een brief gehad waarin wordt opgeroepen hun kinderen te laten inenten. Dat is gebeurd omdat de inentingsgraad laag is. Volgens een GGD-woordvoerster is er op dit moment nog nauwelijks gehoor gegeven aan die oproep.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.