Nieuws

Steeds meer hulp voor behoud Zwolse Balletjeshuis

Zwolse Balletjeshuis
Zwolse Balletjeshuis
De nieuw op te richten stichting, die het Zwolse Balletjeshuis wil gaan redden, krijgt nu al van alle kanten hulp aangeboden. Scholen en middenstanders uit de stad hebben zich inmiddels al aangemeld om te helpen.
De Zwolse vastgoedondernemer Gerrit Jansen en de eigenaren van het Zwolse Balletjeshuis zijn in gesprek over een manier om de snoepwinkel te redden. Een plan is bijvoorbeeld om het pand te huren van de eigenaren, waardoor de winkel geopend kan blijven.
Het gaat al jaren slecht met de verkoop van de Zwolse snoepjes, waardoor de winkel 1 oktober de deuren zou moeten sluiten. Het Zwolse Balletjeshuis bestaat al sinds 1845. Het winkeltje in de binnenstad van Zwolle is in al die jaren onveranderd gebleven en ziet er nog steeds zo uit als toen het is opgericht.
Het nieuws van de eventuele sluiting heeft veel reacties vanuit de stad en de regio opgeleverd. Mensen vinden het jammer en onder meer op Facebook en Twitter is veel steun voor de snoepwinkel. Op Facebook is een aparte pagina aangemaakt om het Zwolse Balletjeshuis te redden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.