Betaald voetbal

PEC Zwolle verslaat Werder Bremen

PEC Zwolle heeft woensdagavond een knappe overwinning geboekt op Werder Bremen. De Duitse club van voormalig FC Twente-spelers Eljero Elia en Marko Arnautovic werd in Lohne met 3-2 verslagen.
Halverwege stond het al 2-1 voor PEC Zwolle dankzij twee treffers van Fred Benson. De eerste na een sublieme steekpass van Jesper Drost; de tweede op aangeven van Youness Mokhtar, nadat Drost de bal had veroverd. Tussendoor had Nils Petersen namens Werder gescoord.
Na rust bracht Niclas Füllkrug de stand weer in evenwicht, maar een afstandschot van Mateusz Klich bepaalde de eindstand op 3-2. In de slotfase kreeg Werder nog wel enkele mogelijkheden op de gelijkmaker, maar invaller-doelman Eser Elmali wist zijn doel schoon te houden.
Werder Bremen startte tegen PEC Zwolle in de sterkst mogelijke opstelling, maar ging tijdens de wedstrijd volop wisselen. Bij PEC Zwolle ontbraken nog beoogde basisspelers als Diederik Boer, Kamohelo Mokotjo, Furdjel Narsingh, Stef Nijland en de nieuwste aanwinst Guyon Fernandez.
Het was de voorlaatste testcase voor PEC Zwolle in de aanloop naar het nieuwe seizoen. Vrijdag 26 juli wordt alleen nog tegen Ross County geoefend. De ploeg van trainer Ron Jans won tot dusverre alle oefenduels in de voorbereiding.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.