Nieuws

Weer vogels in beslag genomen bij vogelhouder in Enschede

Er zijn ook goudvinken in beslag genomen
Er zijn ook goudvinken in beslag genomen
Bij een vogelhouder in Enschede zijn 15 beschermde vogels in beslag genomen. Dat is gevolg van een onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit bij een andere vogelhouder uit Enschede. Daar werden vorige week 250 beschermde vogels gevonden.
Er werden 5 sijzen, 3 groenlingen, 2 goudvinken, 2 kneuen, 2 putters en een vinkje aangetroffen. De 15 vogels zijn volgens de NVWA nog niet vrijgelaten. Tegen de man is een proces verbaal opgemaakt.

Al eerder 250 vogels aangetroffen in Enschede

Vorige week werden er ook al vogels ontdekt bij een vogelhouder in Enschede. Toen ging het om zo'n 250 beschermde inheemse vogels ontdekt. Ze zaten opeengepakt in kleine voileres en bleken illegaal gevangen te zijn. De meeste vogels werden vrijgelaten. Een aantal moesten waren er zo slecht aan toe dat ze naar een opvangadres werden gebracht. De NVWA noemde de vondst 'opzienbarend'.
Alle vogels die in het wild voorkomen in de Europese Unie zijn beschermd. Alleen als beschermde vogelsoorten een passende gesloten pootring hebben, kan een eigenaar aantonen dat de dieren legaal zijn gekweekt en niet gevangen. Zowel het vangen als het in bezig hebben van beschermde soorten is verboden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.