Nieuws

Maatregelen scheepvaart tijdens werkzaamheden brug Zwolle

Holtenbroekerbrug
Holtenbroekerbrug
Het scheepvaartverkeer van en naar de Zwolse binnenstad moet vanaf vandaag tot en met 18 augustus rekening houden met langere wachttijden. Om het wegverkeer niet te veel te hinderen tijdens herstelwerk aan de Holtenbroekerbrug worden die brug en de Hofvlietbrug minder vaak bediend.
Het wegverkeer wordt vanwege de werkzaamheden aan de Holtenbroekerbrug omgeleid. Omdat de vakantie ook is begonnen komen steeds meer boten naar de Zwolse binnenstad, die gebruik maken van de Holtenbroekerbrug en de Hofvlietbrug. Om zo weinig mogelijk overlast voor het wegverkeer te veroorzaken, worden de bruggen de komende weken minder vaak geopend dan gewoonlijk.
De beide bruggen worden tijdens de spits, van 7.00 tot 8.30 uur en van 15.30 tot 18.00 uur, niet bediend en buiten de spits maximaal één keer per half uur bediend. Voor het wegverkeer worden onder meer verkeersregelaars ingezet en de verkeerslichten worden vaker en langer op groen gezet.
Tijdens de laatste controle bleek dat delen van het beton van de Holtenbroekerbrug aangetast zijn. Twee weken geleden is begonnen met het herstel van de brug, het werk moet 18 augustus klaar zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.