Nieuwsbrief

Landgoederen open voor publiek

Mooi Dagje Vilsteren
Mooi Dagje Vilsteren
In deze aflevering van ‘Over Adel’ neemt Esther een kijkje bij landgoederen die opengesteld zijn voor publiek.
Voor veel mensen is de adel namelijk een gesloten wereld. Alleen door geboorte kun je in de adelstand belanden en buitenstaanders worden op gepaste afstand gehouden. Een aantal van die 10.000 Nederlanders die deel uitmaken van de adellijke klasse stellen hun privébezit echter wél open voor het publiek en Esther Rikken nam een kijkje.
Normaal zijn de privétuinen van huis ’t Rozendael in Heino gesloten maar tijdens Tuin der Lusten kan de liefhebber naar hartenlust het mooie landgoed van de familie Ittersum bezoeken. Tuin der Lusten is een evenement waarbij kunst, cultuur en particuliere landgoederen de handen ineen slaan.
Ook bezocht Esther Vilsteren, het enige landgoeddorp van Nederland. Eén keer per jaar is het dorp opengesteld voor publiek en is er van alles te doen en te beleven. Esther Rikken was erbij. De twintigste editie van het Dagje Mooi Vilsteren trekt gemiddeld zo’n 5-duizend bezoekers.
In ‘Over Adel’ gaat presentatrice Esther Rikken op zoek naar de betekenis en rol van de adel in onze tijd. Ze maakt kennis met Overijsselse jonkheren, jonkvrouwen, baronnen en baronessen en gaat met ze in gesprek over typisch adellijke zaken als familiebezit, titels, jachtrechten, heraldiek en kunstbezit.
Over Adel is elke zaterdag te zien bij TV Oost elk uur vanaf 16.20 uur en op zondag om 11.00, 12.00 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.