Nieuws

Waterschappen Overijssel alert op droogte

Het Rutbeek
Het Rutbeek
Het ziet er naar uit dat de droogte de komende dagen aanhoudt en daarom zijn de waterschappen in Overijssel extra alert op de waterkwaliteit, waterstanden en weersontwikkelingen in hun gebieden.
De waterschappen Regge en Dinkel en Reest en Wieden waarschuwen mensen op hun websites alleen te zwemmen in een zwembad of in de aangewezen zwemwateren. Door de aanhoudende warmte neemt het risico op schadelijke bacteriën en andere ziekteverwekkers in het water toe. Ook huisdieren kunnen beter niet in open water gaan zwemmen.

Geen grote problemen

In het gebied van waterschap Velt en Velt is het erg droog. Maar dat leidt volgens het waterschap nog niet tot grote problemen. Via de Twentekanalen, uit de IJssel en via het Oranjekanaal en de Verlengde Hoogeveense Vaart uit het IJsselmeer wordt er water naar het gebied aangevoerd. Ook houdt het waterschap het beschikbare water zo goed als mogelijk vast om het water in sloten, beken en kanalen op peil te houden.
Er wordt in Overijssel voorlopig nog geen beregeningsverbod ingesteld. Wel laat waterschap Rijn en IJssel extra water uit het Twentekanaal in om het niveau van de Schipbeek en de Berkel in de Achterhoek op peil te houden. Het waterschap Reest en Wieden maakte gisteren bekend vanwege de droogte water van het IJsselmeer in het merengebied van Noordwest-Overijssel te laten stromen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.