nieuws

Thuiszorgmedewerkers Sensire in actie tegen ontslagprocedure

Thuiszorginstelling Sensire
Thuiszorginstelling Sensire
Thuiszorgmedewerkers van de Gelderse zorginstelling Sensire gaan actievoeren tegen het geplande massaontslag van de zorginstelling. Sensire, met vestigingen in onder meer Twello, Lochem en Eibergen, wil per 1 januari 2014 1100 medewerkers ontslaan.
Gesprekken met vakbond Abvakabo FNV hebben niets opgeleverd. Sensire blijft vasthouden aan de geplande ontslagen en loopt daarmee vooruit op plannen van het kabinet.

Schrappen in thuiszorgbudget

Het kabinet wil 40 procent van het thuiszorgbudget schrappen. Om die bezuiniging op te vangen, wil Sensire 1100 mensen ontslaan.
De plannen van het kabinet moeten nog worden goedgekeurd door de Eerste Kamer. Als die plannen doorgaan, worden ze per 1 januari 2015 ingevoerd. Sensire loopt volgens Abvakabo FNV met de ontslagen per 1 januari 2014 dus veel te ver vooruit op de kabinetsplannen.

Volgende week meer duidelijkheid over acties

Abvakabo FNV heeft Sensire gevraagd de ontslagprocedure op te schorten, zodat de besluiten over de thuiszorg kunnen worden afgewacht, maar Sensire weigert dat. Volgens de vakbond zegt Sensire per 1 januari de thuiszorg-bv te willen beëindigen, maar weten ze al dat ze na die datum nog wel door willen met de thuiszorgactiviteiten.
Volgende week moet meer duidelijk worden over wanneer de thuiszorgmedewerkers actie gaan voeren en hoe die acties er uit komen te zien.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.