nieuws

Mazelencampagne Twente lijkt effectief

De campagne om ouders te overtuigen hun kinderen toch in te laten enten tegen mazelen, lijkt effect te hebben. Bij de GGD Twente hebben zich ouders uit Rijssen-Holten en Vriezenveen gemeld. Het zijn ouders die uit geloofsovertuiging normaal gesproken er voor kiezen hun kinderen niet in te laten enten.
Ouders in Rijssen-Holten en Vriezenveen hebben een oproep in de bus gekregen om hun kroost toch te laten vaccineren tegen de kinderziektes: bof, mazelen en rode hond. Meerdere ouders hebben gehoor gegeven aan de oproep. Exacte aantallen kan de GGD nog niet noemen.

"Wil van God"

Ook sommige ouders van leerlingen van de Johannes Bogermanschool in Vriezenveen, waar acht kinderen mazelen hebben, hebben alsnog hun kinderen een prik laten geven. Directeur Kok van de reformatorische basisschool in Vriezenveen heeft begrip voor ouders die blijven weigeren hun kinderen te laten vaccineren. "Het is de wil van God", zei hij vorige week bij TV Oost. Vier van z'n eigen kinderen hebben verschijnselen van mazelen gekregen.

Vakantie vieren

Bij de GGD Twente zijn ook reacties binnengekomen van ouders die zich afvragen of het verstandig is vakantie te vieren in gebieden waar de mazelen zijn uitgebroken. De GGD adviseert bij twijfel contact met deze instantie op te nemen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.