Nieuws

Zwembad De Wilder Haaksbergen kan huur niet betalen

Zwembad De Wilder
Zwembad De Wilder
Stichting Zwembad De Wilder in Haaksbergen kan de huur van het bad niet meer betalen. Het heeft de gemeente, eigenaar van het bad, verzocht om uitstel van betaling. Het gemeentebestuur is bereid de stichting meer tijd te gunnen om de huur te betalen. Alle activiteiten in het bad worden voorlopig voortgezet.
Het bad eindigt het jaar mogelijk drie ton in de min. Voornaamste reden is volgens bestuurslid Van Winsen de jarenlange daling van subsidie en de continu stijgende huurprijs. Volgens Van Winsen heeft de stichting meer dan eens al kritisch naar haarzelf gekeken om kosten waar mogelijk te beperken. Het gat tussen subsidie-inkomsten en huurkosten is volgens het bestuurslid niet meer te vullen met inkomsten uit bijvoorbeeld kaartjesverkoop.
De gemeente is ondertussen op zoek naar een commerciële partij die het bad in eigendom wil nemen en wil exploiteren. Het huidige zwembadbestuur wil dit ook graag, maar volgens Van Winsen heeft de gemeente de stichting even 'in de wachtkamer' gezet. Als er geen commerciële partij gevonden wordt, dan kan de stichting voor langere tijd eigenaar van het bad worden. Er zal dan nog wel het nodige overleg gevoerd moeten worden tussen gemeente en zwembadbestuur over de financiën, beaamt Van Winsen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.