Cannonball Run

Klaar voor de start van The Cannonball Run in Zwolle!

De auto van Bas en Raoul
De auto van Bas en Raoul
Morgen start The Cannonball Run 2013 vanuit Zwolle. 's Morgens in de vroegte vertrekt het RTV Oost-team (nummer 55) richting Duinkerken waar wij de eerste dag meteen de oversteek maken met de boot van Duinkerken naar Dover.
De eerste stop is niet ver hiervan, het pittoreske plaatje Ashford in Kent. In een week tijd maken we dagelijks behoorlijk wat kilometers en doorkruisen Engeland, Schotland en Wales. Engeland, het land van links rijden, dubbeldekkers, the tube, pubs en marmelade. Engeland heeft een zeer gevarieerde natuur met heuvels, bergen, meren, valleien, heidevelden, stranden en bossen.

Schotland

Schotland, met zijn grandioos ruwe en weidse natuur, zijn rijke cultuur en zijn legendarische gastvrijheid, is een uniek vakantieland. Schotland is een fascinerend land. Helemaal anders. Met de meest open natuur die u zich kunt indenken en een vriendelijk volk dat het u graag naar de zin maakt (en overheerlijk kookt). En dat allemaal zo dichtbij.
Echte Schotse exportartikelen zijn natuurlijk whisky, voor een belangrijk deel uitgevoerd naar de Verenigde Staten, wollen stoffen (tweed) en voedingsmiddelen. Als je de naam Schotland hoort denk je al gauw aan regen, legendes en de kilt. Oh ja...een klein detail. Ook hier wordt links gereden.

Wales

Wales. Tijdens The Cannonball Run maken wij kennis met dit prachtige land. Uitgestrekte stranden, talloze eilandjes en dolfijnen en walvissen die er te spotten zijn. Nippen van Welshe whisky in een kleine landelijke pub, natuurlijk niet tijdens het autorijden!
De totale oppervlakte van Wales is 20.768 vierkante kilometer, en het is daarmee ongeveer half zo groot als Nederland. Van noord naar zuid meet Wales maximaal 200 kilometer en van oost naar west tussen de 180 en 60 kilometer. De zeer grillige kustlijn bedraagt in totaal 1232 kilometer, waarvan tweederde als 'Heritage Coast' speciale bescherming geniet.

'Here we come'

De volgende dagen doen wij de volgende bestemmingen aan: Rotherham, Edinburgh, Waunfawr en Bristol. De auto is er klaar voor, de weersvooruitzichten zijn fantastisch, dus 'Engeland here we come'!
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.