Nieuws

Speijdel: "Gebrekkig onderzoek misbruik pony Hengelo"

Robert Speijdel
Robert Speijdel
Advocaat Robert Speijdel uit Enschede dient maandag een klacht in bij de hoofdofficier van justitie in Almelo. Hij vindt dat de politie gebrekkig onderzoek heeft verricht naar mogelijk misbruik van paarden door een 42-jarige man uit Hengelo.
De man werd begin juli op heterdaad betrapt bij een pony. Hij was aan het masturberen en had seksattributen bij zich. De politie hield de man aan, maar liet hem daarna al snel weer vrij. Volgens de politie was er geen sprake van een strafbaar feit.
Speijdel is het hier niet mee eens. Volgens hem kan iemand ook vervolgd worden als er een redelijk vermoeden van schuld is. Hij geeft de hoofdofficier van justitie vijf werkdagen om op zijn klacht te reageren. Als er geen reactie komt, dan overweegt Speijdel om naar het Gerechtshof te stappen. Die kan het Openbaar Ministerie alsnog opdragen om tot vervolging over te gaan.
De verdachte liet eerder al weten dat hij seksueel opgewonden raakt van paardenhoeven- en benen. Tot voor kort had hij filmpjes met paardenhoeven op zijn eigen YouTube-kanaal staan.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.