nieuws

Vrouw uit Vollenhove vond echt een wolf

Wolf
Wolf
Het beest dat door een vrouw uit Vollenhove in Luttelgeest is gevonden, is echt een wolf. Dat blijkt uit uitgebreid onderzoek van natuurmuseum Naturalis.
De wolf werd twee weken geleden dood langs de kant van de weg in Luttelgeest gevonden. Naturalis zei kort na de vondst al dat het bijna zeker was dat het om een wolf ging. Toch is er nog verder onderzoek gedaan naar het DNA van het beest. Nu is het met zekerheid vastgesteld dat het om een wolf gaat.

Herkomst

De afgelopen weken is er ook onderzoek gedaan door Naturalis en Alterra om de herkomst van de wolf duidelijk te krijgen. Er is genetisch materiaal naar Duitsland gestuurd. Daar wordt bekeken waar de wolf vandaan komt. Waarschijnlijk worden de resultaten van dat onderzoek in de loop van de week bekend gemaakt.
Er wordt gesuggereerd dat de wolf niet uit Nederland komt omdat het een schuw dier is en in een dichtbevolkt gebied is gevonden. Het dier was ook alleen, terwijl wolven in roedels leven. En in de maag van de wolf zat een bever en die komt niet in Luttelgeest en omgeving voor. Faunabeheer Flevoland denkt dat het een grap is van mensen uit Oost-Europa. Het zou kunnen dat de dode wolf in Duitsland is gevonden, meegenomen is naar Nederland en daar langs de kant van de weg is gelegd.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.