Sport

Dubbeldam met Utascha in Olympisch kader

Jeroen Dubbeldam en Utascha
Jeroen Dubbeldam en Utascha
Jeroen Dubbeldam uit Weerselo promoveert met Utascha SFN naar het Olympisch kader bij de springruiters. De combinatie is de laatste weken in grootse vorm en door bondscoach Rob Ehrens aangewezen voor het EK volgende maand in Herning. Willem Greve uit Markelo en Carambole, die als reserve-combinatie meegaan naar Denemarken, zijn opgenomen in het B-kader.
Dubbeldam boekte de laatste weken bijzonder goede resultaten met de 12-jarige merrie. In juni wonnen ze de Grote Prijs van Outdoor Gelderland in Arnhem, ze waren vijfde in de Grote Prijs van Rotterdam en vorige week voegden ze daar een prachtige derde plaats in de vijfsterren Grote Prijs van Falsterbo aan toe. Ook leverden ze met een foutloze tweede manche in de landenwedstrijd een belangrijke bijdrage aan de derde plaats, waardoor Nederland een finaleplaats in de FEI Furusiyya Nations Cup Serie zeker stelde.
In diezelfde landenwedstrijd zorgden Greve en zijn 9-jarige hengst Carambole voor beste resultaat met twee foutloze rondes. Een week eerder waren ze vierde in de Grote Prijs van CSI Twente. In Kopenhagen werden ze vorige maand tweede in de Grote Prijs en zaten in het winnende team van de landenwedstrijd. De resultaten zijn goed voor opname in het B-kader.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.