Sport

Marcel Kittel wint vierde etappe in Parijs

Marcel Kittel
Marcel Kittel
Marcel Kittel van Argos-Shimano heeft zondagavond de laatste etappe van de Tour de France in Parijs op zijn naam geschreven. Het was alweer de vierde overwinning voor de Duitse sprinter en voor de ploeg van teambaas Iwan Spekenbrink uit Markelo en ploegleider Rudi Kemna uit Deurningen.
De 100e Tour werd zondag afgesloten met een avondetappe. De renners finishten pas rond half tien in Parijs. Daar werden onder meer enkele ronden om de Arc de Triomphe gereden. De winst in het eindklassement ging naar de Brit Chris Froome.

Leuke Tankink

Voor de Overijsselse renners eindigde de Tour met gemengde gevoelens. Bram Tankink uit Haaksbergen eindigde als 64e. Zijn ploeg Belkin won geen etappe, maar eindigde met Bauke Mollema wel in de top tien (zesde plek). Tankink viel naast de fietsprestaties ook op door leuke interviews en veel reacties daarop op social media.

Geen Parijs voor Veelers

Voor Tom Veelers uit Oldenzaal eindigde de Tour afgelopen vrijdag. De sprinter van Argos-Shimano moest opgeven tijdens één van de vele zware bergetappes en moest daardoor voor het tweede jaar op rij de strijd staken voor de finish in Parijs. In het begin van de Tour had hij echter al goed gepresteerd. Mede door zijn hulp wist ploeggenoot Marcel Kittel drie etappes te winnen. Ook kwam hij in de tiende etappe ten val door een een manoeuvre van Mark Cavendish.

Timmer onopvallend

Albert Timmer uit Gramsbergen reed een onopvallende Tour de France. De renner van Argos-Shimano was vooral knecht in zijn ploeg en eindigde uiteindelijk op plek 164. Slechts vijf renners deden langer over de 21 etappes.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.