Nieuws

Cannonballrun 2013 van start in Zwolle met Team RTV Oost

In Zwolle start vanochtend de Cannonballrun 2013, een vijfdaagse autorally door Groot Brittannië. Raoul Werger en Bas Hekman doen namens RTV Oost mee aan, samen met 99 andere teams.
De toertocht is gebaseerd op de Ramshackle Bangers, een van oorsprong Engelse rally met goedkope en oude auto's, en de film The Cannonballrun. De Nederlandse Cannonballrun gaat van Zwolle via België naar Groot-Brittannië. Via de landelijke wegen rijden de deelnemers door Engeland, Schotland en Wales. De rally eindigt na vijf dagen in Bristol.
De auto's die meedoen aan de Cannonballrun moeten minimaal 15 jaar oud zijn. Het RTV Oost-team rijdt de Cannonball Run in een BMW 1800ti Touring uit 1972. Onderweg krijgen de teams opdrachten die ze uit moeten voeren. Verder is het vooral genieten van het autorijden, de mooie wegen en de omgeving, 's avonds lekker eten, drinken en muziek luisteren.
Via een blog en via radio-uitzendingen wordt iedereen op de hoogte gehouden van de avonturen.

Bericht van het team zelf:

's Ochtends vroeg vertrokken uit Boekelo om zo om 0800 uur in Zwolle te verzamelen voor vertrek van The Cannonball Run 2013. Diverse opdrachten leidden ons via Hilversum en Breda door België naar Duinkerke. Team RTV Oost, bestaande uit Raoul Werger en Bas Hekman trekken veel op met team Mordfall, bestaande uit Ward Jeurissen en Frederik van Essen. Team RTV Oost rijdt rond in een BMW 1800 ti uit 1972. Team Mordfall is ook bekend als team Derrick.
Volledig gekleed in bijbehorende outfit hebben ze het voor elkaar gekregen om de grens te passeren. De dame van de douane sprak de legendarische woorden: "What kind of idiots are you?!" Na een mooie overtocht werden we ontvangen door de witte kliffen van Dover. Toen restte nog een korte rit in het zuiden van Engeland tot onze eerste bestemming.
Tot onze verrassing bleek dat we geen luchtbedden bij ons hadden, klein probleempje dat met behulp van de organisatie snel werd opgelost. Een paar whiskeys, biertjes en sigaren verder ging om 01.00 uur het spreekwoordelijke lampje uit, zodat we de volgende dag weer fris aan de start konden verschijnen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.