Wielrenster De Vries en Stadsbakker Zwolle maken nieuwe energiereep

Stadsbakker Arend Kisteman en wielrenster Marijn de Vries uit Zwolle hebben samen een nieuwe energiereep ontwikkeld. De reep, met de naam Laenz, is gemaakt van onder meer teff, een graansoort dat veel door Keniaanse marathonlopers wordt gebruikt.

Teff zet koolhydraten langzamer om in suikers dan veel andere graansoorten, waardoor er langer energie wordt afgegeven. Ook zit er veel ijzer in wat weer goed is voor zuurstofopname. Nadat Marijn de Vries een aantal keer met wielrenner Laurens ten Dam over teff had gesproken, kwam ze op het idee om een energiereep met de graansoort te maken.

Samen met Arend Kisteman is De Vries begonnen met de ontwikkeling van de reep. Behalve teff zitten er ook cranberry's en rozijnen in de reep, die onder meer zorgen voor een langere houdbaarheidsduur. De Vries heeft de reep inmiddels een aantal maanden getest en zegt minder snel last van honger te krijgen tijdens een rit dan zonder de reep. Ook andere sporters testen de reep inmiddels en er zijn meer sporter geïnteresseerd.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren