Nieuws

Hitte maakt ramadan extra moeilijk

De tropische temperaturen maken van de ramadan dit jaar een extra grote uitdaging. De jaarlijkse vastenmaand is op 9 juli begonnen. Moslims die mee doen mogen zelfs niet drinken.
Het betekent voor Orhan Kilec uit Zwolle "even doorbijten." Hij werkt in een autowasserij waar het door de hoge temperaturen nog warmer is dan buiten. "Ik heb liever dat het vijftien graden is, dan is het een stuk beter vol te houden." Het is volgens Kilec vooral moeilijk om niet te mogen drinken.

Temperatuur reden om niet mee te doen

De hoge temperaturen zijn voor veel Moslims reden om dit jaar niet volledig mee te doen aan de ramadan. Hussein Omar, die als slager lange dagen maakt, eet alleen niet als hij vrij is. Op werkdagen eet en drinkt hij wel gewoon. "Ik begin om half zes 's ochtends en dan is de dag wel erg lang. Dat houd ik gewoon niet vol."
Omdat de ramadan dit jaar in de zomer valt duurt het extra lang voordat het weer donker is. Moslims die mee doen aan de Ramadan mogen alleen tussen tien uur 's avonds en vier uur 's ochtends eten en drinken. De datum waarop de ramadan begint is elk jaar anders.
Bekijk de reportage in HD op Youtube
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.