Nieuws

Twentse Rolstoelvierdaagse Delden afgelast vanwege hitte

De Twentse Rolstoelvierdaagse in Delden, gaat niet door. Dat heeft de organisatie van het evenement bekendgemaakt.
De organisatie neemt het besluit op advies van artsen die het niet verantwoord vinden vanwege de hitte. De organisatie is nu druk bezig te bekijken hoe alle deelnemers die zich al hadden aangemeld voor het evenement, dat vanavond begint, zo snel mogelijk op de hoogte gebracht kunnen worden van het besluit om de vierdaagse niet door te laten gaan.

Organisatie teleurgesteld

Morgenochtend zouden de rolstoelers van start gaan voor afstanden van 15, 30, 50 en 70 kilometer. "Dat kan niet met de temperaturen die verwacht worden", zegt Saskia Ros, voorzitter van het organiserende comité. De organisatie is enorm teleurgesteld, maar heeft begrip voor het standpunt van de artsen. "De beslissing was heel moeilijk, maar de rolstoelers rijden door de hele regio. We hebben ze niet de hele tijd in het zicht. Er hoeft er maar één onwel te worden."
De organisatie had al wel rekening gehouden met een mogelijk afgelasting van het evenement. "Vorige week was het ook al mooi weer, maar toen dachten we dat het wel kon", vertelt Ros. "Maar gisteren zat ik in de schaduw in de tuin en toen was het al enorm warm." Dat was reden voor de organisatie om vanmorgen bij elkaar te komen en zich te laten adviseren door huisartsen en de GGD.

Verplaatsen heeft geen zin

Toen kwam uiteindelijk het advies om voor dit jaar een streep te zetten door het evenement. Verplaatsen heeft ook geen zin, zegt Ros. "Alle deelnemers en vrijwilligers hebben deze week vrij genomen om mee te kunnen doen aan het evenement. Dat valt op korte termijn niet meer opnieuw te regelen."
Bij de officiële start van het evenement, vanavond worden twee criteriums voor handbikes gereden. Die gaan wel gewoon door, laat de organisatie weten. "De temperaturen zijn vanavond een stuk lager", aldus Ros. Ook het randprogramma, dat 's avonds in de sporthal in Delden gepland staat, gaat vooralsnog gewoon door.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.