Nieuws

Fataal watersportongeluk Beuningen 'domme pech'

Dodelijk ongeluk met watersporter in Beuningen
Dodelijk ongeluk met watersporter in Beuningen
Het fatale watersportongeval in Beuningen bij Denekamp gisteren, is het gevolg van domme pech, een tragisch ongeluk. Dat zegt de politie.
Een 20-jarige inwoner van Denekamp werd geraakt door de surfplank waarop hij snel werd voortgetrokken door een lier. Hij raakte buiten bewustzijn en verdween onder water. Vrienden probeerden het slachtoffer nog te redden en hulpdiensten waren snel op de plek. Er is zelfs een traumahelikopter ingeschakeld. De Denekamper is naar het ziekenhuis gebracht, waar hij gisteren in de loop van de avond is overleden.

Lid Raad van Elf carnavalsvereniging

De verongelukte Denekamper was een prominent lid van carnavalsvereniging de Greune Köttelpeerkes. Hij maakte deel uit van de Raad van Elf. Het is nog niet bekend of de carnavalsvereniging nog stilstaat bij het overlijden van de Denekamper.
Volgens de politie wordt vaker op de bewuste plek bij warm weer in het omleidingskanaal een surfplank met een lier voortgetrokken. Tot gisteren leidde dat niet tot incidenten. De politie blijft ondertussen waarschuwen voor duikactiviteiten vanaf bruggen over onder meer het Twentekanaal. Volgens de politie is het springen van een brug gevaarlijk omdat niet overal duidelijk is hoe diep het water ter plekke is.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.