Nieuws

Ziekenhuizen nemen maatregelen tegen mazelen

Mazelen
Mazelen
De Isala Klinieken in Zwolle en het Röbcke Zweers Ziekenhuis in Hardenberg maken zich op voor een mogelijke mazelenepidemie. Dat gebeurt volgens de landelijke richtlijnen van het RIVM, het Rijks Instuituut voor Volksgezondheid en Milieu.
De maatregelen zijn gericht op preventie van de besmetting van medewerkers en patiënten. Medewerkers op risicovolle afdelingen moeten ingeënt zijn en patiënten wordt gevraagd hun bezoek in te lichten. Volgens woordvoerder Nauta van de Isala Klinieken wordt een mogelijke epidemie aan het begin van van het schooljaar verwacht, als iedereen terug is van vakantie en de kinderen elkaar op school tegenkomen.

Vrijwillig inenten of ander werk
Isala Klinieken vraagt medewerkers van 48 jaar en jonger op risicovolle afdelingen om zich alsnog te laten inenten als dat nog niet is gebeurd of als ze nooit mazelen hebben gehad. Het gaat om afdelingen als spoedeisende hulp, de long- en de kraamafdeling.
Morgen al start het vaccinatieschema voor de medewerkers. het is nog onbekend om hoeveel mensen het gaat. Medewerkers die niet mee willen doen worden getest op anti-stoffen. Als die niet aanwezig zijn, wordt er tijdelijk ander werk voor ze gezocht.

Andere ziekenhuizen wachten af
De andere ziekenhuizen in Overijssel zijn alert maar hebben nog geen concrete actie ondernomen. 'Het is voorlopig nog een zaak voor de GGD', aldus de woordvoerder van het Deventer Ziekenhuis.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.