Nieuws

Documentaire 'Houdt God van Vrouwen' op longlist Gouden Kalf

De RTV Oost-documentaire 'Houdt God van Vrouwen' van documentairemaker Emile Rouveroy van Nieuwaal is geselecteerd voor de longlist voor een Gouden Kalf.
Het gaat om de lijst in de categorie lange documentaires. De complete lijst met 10 tot 12 documentaires wordt 28 augustus bekend.

Strijd van vrouwen en een homo

'Houdt God van Vrouwen' is een documentaire over de strijd van vrouwen om een stem te krijgen in de orthodox gereformeerde geloofsgemeenschap. Een tweede verhaallijn gaat over een getrouwde homo, die in de kerk gelijkwaardig behandeld wil worden. De documentaire is dit jaar gemaakt en gaat op het Nederlands Film Festival in première.  
De documentairemaker uit Hasselt benadrukt dat het niet gaat om een nominatie voor een Gouden Kalf: "Het is een voorstadium, want er zijn nog wel stappen te zetten". Uit de longlist worden drie titels voor de shortlist gekozen en die worden bekend gemaakt op het Nederlands Film Festival. Op dat festival wordt uiteindelijk ook Het Gouden kalf uitgereikt. 

Eerder al drong Rouveroy door tot de longlist met de documentaires Staphorst in Tegenlicht uit 2008 en Rijssens Stille Oorlog uit 2010. De documentaire 'Houdt God van Vrouwen' is mede tot stand gekomen dankzij een bijdrage van het Mediafonds.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.