Nieuws

Waterschap: Recreatie op water met surfplank en lier verboden

Op water dat wordt beheerd door het waterschap zijn in principe alle vormen van watersport verboden, behalve op plekken die daarvoor zijn aangewezen. Dat zegt het waterschap Regge en Dinkel in reactie op het dodelijk ongeluk in Beuningen zondag.
Het ongeluk gebeurde op het omleidingskanaal. Een 20-jarige jongen uit Denekamp werd vanaf een brug over het omleidingskanaal met een lier op een surfplank voortgetrokken. Het slachtoffer werd geraakt door de surfplank, raakte buiten bewustzijn en verdween onder water en overleed later.

Strafbaar?

De politie maakte gisteren bekend te onderzoeken of deze vorm van watersport strafbaar is. Volgens het waterschap is dat zo. In De Keur staat duidelijk dat elke vorm van watersport verboden is op plekken die daar niet voor zijn aangewezen. De Keur is de verordening met regels die de waterschappen hanteren. 
Het waterschap Regge en Dinkel had net als de politie nog nooit van deze vorm van waterrecreatie gehoord. Handhavers controleren geregeld of mensen zich aan de regels houden, maar het is ondoenlijk om overal te controleren. Waar mensen betrapt worden, krijgen ze een waarschuwing.

Eigen verantwoordelijkheid

Het waterschap is geschrokken van het ongeluk. Het waterschap doet een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van mensen en roept op om voorzichtig te zijn. Water dat niet is goedgekeurd kan ook besmet zijn met botulisme of blauwalg. In een warme periode zoals nu kan dat gemakkelijk optreden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.