Nieuws

Cel geëist na brand in eigen pizzeria in Wierden

Brand in eigen pizzeria in Wierden
Brand in eigen pizzeria in Wierden
Tegen de eigenaar van een pizzeria in Wierden is een gevangenisstraf van 2,5 jaar geëist.
Volgens het Openbaar Ministerie heeft de man in april dit jaar geprobeerd om zijn eigen zaak in brand te steken. Dat zou zijn mislukt omdat de vlammen al snel doofden, waarschijnlijk door gebrek aan zuurstof.

Benzinelucht

De man belde zelf in de ochtend van 3 april met de politie omdat er brand was geweest in zijn zaak. Agenten die bij de pizzeria kwamen kijken, roken een sterke benzinelucht en constateerden dat er een ruit was ingegooid. Die ruit bleek pas te zijn ingegooid nadat de brand al was uitgebroken.
Volgens de officier van justitie zijn er veel aanwijzingen dat de eigenaar zijn zaak zelf heeft aangestoken. Zo wees politieonderzoek uit dat de man de enige is met een sleutel van de zaak.
Verder werd hij die nacht bij zijn zaak gezien door een buurtbewoner die wakker werd van een benzinelucht. In de zaak werd bedrijfskleding gevonden waar een sterke benzinelucht aan zat. Ook zou de telefoon van verdachte getraceerd zijn bij zijn zaak op het moment van de brandstichting. Daarnaast zou de man kort voor de brand zijn verzekeringspolis opgevraagd hebben. De eigenaar blijft echter ontkennen.

Bedreiging
De eigenaar zegt dat hij bedreigd werd door mensen aan wie hij een lening had gevraagd. De mensen wilden dat hij in ruil voor een lening drugs voor ze zou smokkelen naar Duitsland. Toen hij dat weigerde begonnen de bedreigingen.
Zo zegt de man dat hij een flesje met benzine en een dreigbrief voor zijn zaak vond. Daarvan deed hij geen aangifte, uit angst voor zijn bedreigers. Nadat hij eerst ontkende in de nacht van de brand in Wierden te zijn geweest, vertelde de man later voor de rechtbank dat hij er wel degelijk was. Volgens de man was hij die nacht bedreigd met een pistool. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak in deze zaak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.