Nieuws

Ook kat beschoten in Enschede; dierenarts laat dier inslapen

Niet alleen in Losser is maandagavond een kat beschoten, dezelfde avond is er ook eentje beschoten in Enschede-Zuid. Dat dier heeft het niet overleefd.
Het gaat om de elf jaar oude kater Milo van Marijke Sessink. Mensen in de buurt hoorden maandagavond gekrijs van een kat en dat bleek Milo te zijn. Het dier was beschoten. De eigenaresse is er meteen mee naar de dierenarts gegaan. Op een röntgenfoto was de kogel duidelijk te zien. Helaas kwam de hulp te laat.

"Iemand vermoordt mijn huisdier"

Op Facebook schrijft een boze en verdrietige Marijke: "Lopen ging niet, hij had geen controle meer over zijn blaas en sluitspier. Heb hem helaas in moeten laten slapen. Ben echt boos iemand "vermoordt" gewoon mijn huisdier, hoop dat de politie hem ooit zal vinden. Grrr moet hem niet tegenkomen."
Marijke reageerde toen ze via RTV Oost het verhaal las over de beschoten kat in Losser. Daar ging een kogel dwars door de bovenkant van de staart. De eigenaresse deed een oproep omdat ze de operatie niet kon betalen. Inmiddels heeft ze zoveel giften gekregen dat de kat toch geopereerd wordt.

Dierenpolitie

Marijke heeft het voorval gemeld bij de Dierenpolitie. Het is nog de vraag waarmee geschoten is. Als er met hagel geschoten is, kan de politie weinig doen, maar de volgens de dierenarts kan het ook nog wel eens een grotere kogel zijn. De eigenaresse had de kat nog maar vier en een halve maand. Ze had de kat uit het asiel gehaald.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.