Nieuws

Scooter inzet vechtpartij tussen jongeren aan Wijthmenerplas

De Wijthmenerplas bij Zwolle
De Wijthmenerplas bij Zwolle
Ruzie om een scooter was gisteravond aanleiding voor een grote vechtpartij tussen jongeren aan de Wijthmenerplas in Zwolle.
Een groepje jongeren was vanwege het mooie weer op de scooter naar de Wijthmenerplas gereden en had zich daar vermaakt. Toen ze wilden vertrekken zag het groepje wat andere jongens bij een scooter staan, die beweerden dat  de scooter van hen was. De scooter zou zijn gestolen.
Er ontstond vervolgens een opstootje waarbij links en rechts een aantal fikse klappen viel. Er zou geslagen zijn met kettingsloten. De politie is na melding van de knokpartij met vijf wagens uitgerukt om een einde te maken aan het geweld. Twee jongeren raakten gewond en moesten ter plekke worden behandeld door ambulancemedewerkers.
Hoeveel jongeren bij het opstootje betrokken waren is niet duidelijk. De politie nam drie verdachten voor verhoor mee naar het politiebureau. Het gaat om een 20-jarige, een 16-jarige en een 17-jarige Zwollenaar. De politie onderzoekt nog of de scooter eigendom is van een 22-jarige Zwolse vrouw, die claimt dat zij de scooter heeft gekocht. Er zijn echter twijfels of het kenteken en de scooter bij elkaar passen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.