Heerlijk Overijssel 2013

1 augustus - Landgoed Schuilenburg in Hellendoorn

Deze week is het centrale thema 'Waterrijk Overijssel'. Vandaag zijn we te gast bij Landgoed Schuilenburg in Hellendoorn.
Het landgoed in Hellendoorn, gelegen in het Reggedal, vormde lang geleden het decor van veldslagen en victorie. Maar tegenwoordig kan je hier terecht voor diverse activiteiten, (thema)feesten of voor een hapje en drankje. En op het voormalig kasteelterrein, met als middelpunt de Sagenschuur, proeft u nog steeds de sfeer van het roemruchte verleden.
Gasten
Harrie Hendriks Boers is (mede-)eigenaar van het landgoed. Met hem wordt gesproken over De Regge, dat een belangrijke rol heeft in de komende toeristische ontwikkeling van het landgoed. Harrie heeft plannen om meer met de Regge te gaan doen. 
Ook te gast is Harry Nijhuis, streektaalconsulent van de Twentse Welle. Hij komt vertellen over het Zunnewende festival dat jaarlijks plaatsvindt op het landgoed. Het is een festival met verhalen, muziek, gedichten in de streektaal. Drie jaar geleden was het thema water op het festival, dit jaar hebben ze de sage Armenjager van Herman Kampman als locatietheater uitgevoerd.
Verder wordt er gekeken bij Koicentrum Van Keulen in Nijverdal. Eigenaar Jeroen van Keulen valt met zijn vissen regelmatig in de prijzen. Behalve koi heeft Van Keulen ook een aparte papegaaienafdeling.

Muzikale gast

De muzikale gast van vandaag heet Dorothee Spijker. Dorothee heeft dit jaar meegedaan aan Grondtoon, is 54 jaar en haar hele leven al met muziek bezig. Haar genre is heel divers, van Ierse folk en blues tot rock en zelfs dialect. Dorothee is de moeder van Sanne Hans (Miss Montreal).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.