Cannonball Run

Dag 2 The Cannonball Run: "What kind of idiots are you?"

Op dag 2 van The Cannonball Run zijn Raoul Werger en Bas Hekman van Ashford (Engeland) via Cambridge naar de finish in Rotherham gereden. Met niet meer dan twee A4'tjes informatie en opdrachten vertrokken ze 's morgens in de richting van Londen.
Alle deelnemers van de run rijden in auto's die minstens 15 jaar oud zijn en velen zijn ook verkleed. Team RTV Oost rijdt veel samen met team Der Mordfall, een tweetal verkleed als Derrick en Harry van de bekende Duitse krimiserie. Zij besloten in kostuum de grens over te steken naar Engeland en werden begroet met een hartelijk "What kind of idiots are you?". Ze mochten uiteindelijk gewoon het land in en de reis voortzetten.
De reis liep dinsdag van Ashford, via Londen en Cambridge naar Rotherham. Uitgebreid verslag hoor je in het audiofragment.

Bericht van het team zelf:

Na een heerlijk zelfgemaakt ontbijt met verse koffie vertrokken we om 08.00 uur. De route ging via Londen naar Cambridge. Daar hebben we de toerist uitgehangen, lekker sfeer geproefd in de stad en in een lokale pub. Het links rijden gaat goed, maar wordt toch soms vergeten...bijvoorbeeld bij de eerste tolpoort. Bas reed en draaide doodleuk z'n raampje open, toch niet echt handig als de beambte aan de rechterkant van je auto in z'n hokje zit, maar wel leuk voor het vertier. Routetechnisch liep het niet altijd vlekkeloos.
Na Cambridge hebben we besloten om een mooie toeristische route te rijden. Zo zijn we in het plaatsje Lincoln terecht gekomen, waar werkelijk een prachtige kathedraal staat. Ook zijn er prachtig kleine winkeltjes met mooie uithangborden. Al met al een leuke verrassing. Daarna zijn we door een enorme stort- en onweersbui naar ons tweede overnachtingsadres gegaan.
Tentje opgezet bij de ondergaande zon, hapje gegeten, douchen en op naar de feesttent waar een dj en band een feestje verzorgen. Niet te laat naar bed dit keer, morgen wacht ons een mooie route langs de kust naar Edinburgh. Over deze ervaringen de volgende keer meer.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.