nieuws

NHG: 'Patiënten met mazelen uit wachtkamer houden'

Mazelen
Mazelen
Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) adviseert huisartsen om patiënten met mazelen zoveel mogelijk uit de wachtkamer te houden. Daardoor wordt de kans dat de infectieziekte zich verspreidt een stukje kleiner. Enkele weken geleden zijn de mazelen in Overijssel geconstateerd.
Sindsdien worden verschillende maatregelen genomen om verspreiding van de infectieziekte zoveel mogelijk te voorkomen. In Overijssel zijn nog maar een paar gevallen van mazelen bekend, landelijk zijn er een paar honderd gevallen vastgesteld.
Volgens de NHG is de kans op verspreiding van mazelen buiten de wachtkamer veel groter dan in de wachtkamer. Toch kan de maatregel enige bescherming geven voor baby's en mensen die niet ingeënt zijn. Huisartsen moeten bij een vermoeden van mazelen zoveel mogelijk telefonisch uitleg en advies te geven. Als een patiënt problemen heeft door de infectie, dan kan de huisarts het beste bij de patiënt op huisbezoek gaan voor onderzoek.
Het voorkomen van de verspreiding van mazelen wordt nog een stukje moeilijker gemaakt omdat in de strengere christelijke gemeenschappen veel kinderen niet ingeënt zijn tegen de infectieziekte. Daardoor zijn ze vatbaarder voor besmetting.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.