Nieuws

Kwart bouwbedrijven gaat door tijdens bouwvak

Een kwart van de bouwbedrijven werkt deze zomer gewoon door tijdens de traditionele bouwvak. Dat blijkt uit cijfers van Bouwend Nederland.
Traditioneel sluiten bouwbedrijven ieder jaar vier weken de deuren midden in de zomer. Ondermeer door de economische crisis gaan steeds meer bouwers gewoon door. Vakbond FNV is blij met die ontwikkeling. Bestuurder Bob Hey "Waarom zouden mensen niet zelf kunnen kiezen wanneer ze op vakantie willen?"

Bouwvak eigenlijk al jaren afgeschaft

De bouwvak werd officieel al in 1985 afgeschaft. Toch is het altijd een traditie gebleven. Vooral in Overijssel houden veel bouwbedrijven de bouwvak in ere. Bedrijven in de Randstad werken al vaker door in de zomer. Volgens Hey zullen ook meer bouwbedrijven in Overjssel vanzelf volgen.
Eén van de bedrijven die ook in de zomer gewoon door gaan is Kemperink uit Albergen. Dat bedrijf schafte drie jaar geleden de bouwvak af. "Wij verdienen juist in de zomer veel geld en het is nu eigenlijk ondenkbaar dat je wekenlang de deur sluit." aldus directeur Tom Mekenkamp.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.