Nieuws

NS biedt Zwollenaren reisje Zandvoort aan na weghalen zwembadje

Zwembadje
Zwembadje
Treinvervoerder NS heeft een aantal kinderen en hun ouders uit Zwolle een reisje naar Zandvoort aangeboden, nadat ze door controleurs van de gemeente waren gedwongen een zwembadje van straat te halen.
De NS wil de gedupeerde kinderen in Zandvoort alsnog van het verkoelende water laten genieten. Dat schrijft de Stentor. Het badje was dinsdag door bewoners van de Zwolse wijk Kamperpoort op de stoep gezet zodat de kinderen daar verkoeling konden krijgen. Controleurs van de gemeente hadden daarover een klacht gekregen en dwongen de ouders het zwembadje weg te halen. De NS biedt nu als troost een tiental kinderen en hun ouders het reisje naar Zandvoort aan. Volgens een woordvoerder niet als verwijt naar de gemeente Zwolle, maar als goedmakertje naar de mensen die 'iets goeds voor een ander willen doen' en daardoor in de problemen zijn gekomen.

Dwangsom van 250 euro

De controleurs van de gemeente dreigden met een dwangsom van 250 euro per dag als de eigenaresse het zwembadje niet van de straat zou halen. De klacht die de controleurs hadden gekregen bleek echter over een zwembadje in een andere straat te gaan. De gemeente vindt het vervelend dat er te weinig overleg met de buurt is geweest en heeft excuses aangeboden. De gang van zaken is niet in lijn met het 'maatwerk' dat de gemeente nastreeft, aldus een woordvoerder.

Reactie VVV Zandvoort

De VVV van Zandvoort reageerde in een tweet dat ze de ouders en kinderen van harte welkom heten in de badplaats.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.