Heerlijk Overijssel 2013

5 augustus - Landgoedcamping Het Meuleman in De Lutte

Deze week is het centrale thema 'Heerlijk Grenzenloos Overijssel'. Vandaag zijn we te gast bij Landgoedcamping Het Meuleman in De Lutte bij de grens met Duitsland.
In het Twentse natuurgebied Het Lutterzand ligt Landgoedcamping het Meuleman. Een omgeving waar rust en recreatie elkaar ontmoeten. Honderden hectares bos en heidevelden nodigen uit tot lange wandelingen en fietstochten, kanotochten over de Dinkel en de Vecht, of gewoon genieten van uitzicht op de jeneverbesstruiken of zonnen op het strand van de privé zwemvijver.
De camping ontleent zijn naam aan Landgoed het Meuleman. Dit landgoed, eigendom van de Twentse textielfamilie Scholten, bestaat uit meer dan 300 hectares bossen, cultuurgrond en heidevelden. Door het landgoed slingert het riviertje De Dinkel.

Gasten

Er wordt gesproken met Niels Stijger, eigenaar van de camping Het Meuleman.
Verder te gast is Enno de Wit, schrijver van het boek 'De Grens'. In het boek staan anekdotes, wetenswaardigheden, geschiedenis over de grenzen. Enno is 2,5 jaar bezig geweest met het boek.
Ook Frans Willeme schuift aan. Hij is oud-burgemeester van Dinkelland geweest en was kandidaat voor het burgemeesterschap van Nordhorn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.