Heerlijk Overijssel 2013

26 augustus - Restaurant Den Haller in Diepenheim

Watermolen Diepenheim
Watermolen Diepenheim
Deze week is het centrale thema 'Heerlijk Grenzenloos Overijssel'. Vandaag zijn we te gast bij Restaurant Den Haller, gevestigd in een authentieke Saksische boerderij naast de watermolen in Diepenheim.
Bij de grens van Overijssel en Gelderland in de gemeente Diepenheim ligt Watermolen Den Haller. Deze onderslagmolen, gelegen aan de Molenbeek, dateert van voor 1169 en is daarmee een van de oudste molens van Nederland. Regelmatig wordt door de molenaar nog graan gemalen, dat tot over de provinciegrens gretig aftrek vindt.

Gasten

Presentator Bart Kieft praat onder anderen met eigenaresse Roelien ten Elzen van Restaurant Den Haller. Verder is Herman Veltkamp, eigenaar van het Oranje-museum in Diepenheim, te gast. Als er één familie grensoverschrijdend is dan zijn het wel de Oranjes. Ook komediant Ernest Beuving schuift aan. Samen met André Manuel en Thijs Kemperink tourt hij door het land met de show 'Goeie Tukkers zijn geen motherfuckers'.
Deze uitzending was oorspronkelijk gepland op 9 augustus, maar toen door technische problemen vervallen. De uitzending is alsnog op maandag 26 augustus te zien.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.