Nieuws

Bestuur voetbalclub: VV Glanerbrug gaat niet failliet

'VV Glanerbrug gaat niet failliet'
'VV Glanerbrug gaat niet failliet'
Voetbalvereniging Glanerbrug gaat niet failliet. Dat zegt bestuurder Herman van der Veen van de club in een reactie op verhalen over een naderend faillissement van de zondag eersteklasser.
Rond de club doen de laatste dagen allerlei geruchten over een mogelijk faillissement. Van der Veen doet die verhalen af als kort door de bocht. "We hebben in de aanloop naar het nieuwe seizoen een bijeenkomst georganiseerd voor de leden waarin we ze hebben bijgepraat over de situatie", legt Van der Veen uit.
VV Glanerbrug heeft een naheffing van 100.000 euro gekregen van de belastingdienst over niet betaalde loonkosten. Daarover is de club nu in onderhandeling met de belastingdienst. Van der Veen is positief over de uitkomst van die onderhandelingen. "Wij hebben een specialist in de hand genomen die namens ons onderhandelt. Ik verwacht dat het bedrag lager uit zal vallen. Als we dat in termijnen kunnen betalen, is het voor ons nog wel te behappen." Mocht de belastingdienst niet zo coulant zijn, dan wacht de club grote problemen, zelfs een faillissement is dan niet uitgesloten. "Een ton of anderhalve ton kan geen enkele club betalen", zegt Van der Veen.
De club gaat eind september weer in gesprek met de belastingdienst. Van der Veen wacht de uitkomsten van die onderhandelingen af. Tot die tijd is alles business as usual bij de voetbalvereniging. "Er wordt gewoon getraind. We doen binnenkort mee aan de Derby Days in Rijssen, de seizoensopening van het Twentse amateurvoetbal." Glanerbrug zal ook gewoon meedoen aan de competitie, verzekert Van der Veen.
VV Glanerbrug baarde opzien door de stevige opmars die de club de laatste jaren maakte in het zondagvoetbal. De club werd de laatste jaren vier keer op rij kampioen waardoor de club in rap tempo opklom van de vijfde klasse naar de eerste klasse.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.