Nieuws

Weer storingen bij spoorwegovergang Oonksweg in Borne

Wachten bij het spoor in Borne
Wachten bij het spoor in Borne
De spoorwegovergang over de Oonksweg in Borne is vanmorgen twee keer getroffen door een storing. De spoorwegovergang is een probleemgeval in Borne. ProRail weet niet waar de storingen door veroorzaakt worden.
Rond zes uur vanmorgen was er een eerste korte storing bij de spoorwegovergang waardoor de bomen naar beneden bleven. Volgens een woordvoerder van de gemeente Borne, waar alle storingsmeldingen over de spoorbomen binnenkomen, duurde de storing enkele minuten.
Maar om half acht vanmorgen was het opnieuw raak. Nu duurde de storing meer dan een uur. Verkeersregelaars hebben het verkeer in goede banen geleid om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Oorzaak is een raadsel

Als treinen die Borne naderen, beginnen te toeteren, weten omwonenden van het spoor in het dorp genoeg. Er is weer een spoorwegovergang kapot. En meestal gaat het dan om de overgang over de Oonksweg. Maar waar dat door komt, is een raadsel. Voor spoorbeheerder ProRail is de spoorwegovergang inmiddels een flink hoofdpijndossier aan het worden. "Het komt inderdaad vaak voor dat de spoorwegovergang het niet doet", beaamt een woordvoerder van ProRail. "Alleen dit jaar al zeker tien keer."
Intussen werkt ProRail aan een oplossing. "We hebben al verschillende onderdelen veranderd, maar dat heeft niet geleid tot een oplossing van de problemen. We gaan binnenkort kijken of de oorzaak bij de kabels in de grond ligt."

Gevaarlijke situaties

Inwoners van Borne zijn de situatie intussen wel zat. Regelmatig staan ze te wachten voor spoorbomen die niet open willen en dat veroorzaakt gevaarlijke situaties. Automobilisten, fietsers en voetgangers besluiten niet meer te wachten, maar steken gewoon over. Tussen de neergelaten spoorbomen door. Daarover maakt de gemeente Borne zich ernstig zorgen. Zeker als er de komende jaren steeds meer goederentreinen door Borne zullen rijden, waardoor de spoorwegovergangen in Borne langer gesloten zullen zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.