Nieuws

334 banen weg bij uitgeverij Wegener

Wegener
Wegener
Bij uitgever Wegener verdwijnen het komende jaar 334 banen als gevolg van een al eerder aangekondigde reorganisatie. Dat schrijft de Tubantia.
Wegener is uitgever van huis-aan-huisbladen en regionale kranten zoals de Stentor en De Twentsche Courant Tubantia. Wegener gaat in het hele concern ondersteunende diensten, zoals personeelszaken en administratie, samenvoegen en op andere manieren kosten besparen. Tegelijkertijd wil Wegener de omzet verbeteren door in te zetten op innovatieve projecten.

Van 2500 naar 2000 mensen

Wegener moet reorganiseren omdat de advertentie-inkomsten sterk teruglopen en het aantal abonnementen daalt. Na de reorganisatie werken er bij Wegener nog ongeveer 2.000 mensen. Begin dit jaar waren dat er nog 2.500.
Eerder werd al bekend dat door sluiting van de drukkerij in Enschede 61 arbeidsplaatsen verdwijnen. Het drukken van kranten wordt geconcentreerd in Best en Apeldoorn.

TC Tubantie en de Stentor

Op de redactie van de Twentsche Courant Tubantia en bij de marketing-afdeling vervallen ongeveer negen arbeidsplaatsen. Bij de Stentor worden 15 van de 125 banen op de redactie geschrapt.
De operatie Phoenix, zoals de reorganisatie is genoemd, moet een totale besparing van circa 50 miljoen euro opleveren in 2014. Het reorganisatieplan is voorgelegd aan de Centrale Ondernemingsraad.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.