Nieuws

'Ruzie over vakantie aanleiding voor ontvoering Haaksbergen'

Ruzie over de vakantie, is de aanleiding geweest voor een 42-jarige man uit Haaksbergen om uiteindelijk met z’n kinderen te vluchten naar Syrië en z’n vrouw enkele uren te gijzelen en te mishandelen.
Dat beweert een familielid. De vader nam eerder deze week ‘s nachts z’n kinderen mee naar de luchthaven in Düsseldorf en vloog naar het Turkse Istanboel. Vandaar uit ging hij met z’n kroost de grens over naar Syrië. De moeder is inmiddels ondergedoken. Zij is een dag na de gebeurtenissen nog thuis geweest in Haaksbergen om spullen te halen en toen ondergedoken.

Eerder aangifte van huiselijk geweld

De politie heeft een speciaal team op de ontvoeringszaak gezet. Volgens de politie heeft de vrouw enige tijd geleden aangifte gedaan van huiselijk geweld. Omdat de verdachte vader een andere verklaring heeft afgelegd, werd hij niet tijdelijk uit huis gezet zoals normaliter gebeurt. De politie heeft een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd. Het is de vraag of Syrië daar aan meewerkt. Er heerst op dit moment een burgeroorlog en de vader heeft in dat land het gezag over de kinderen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.