Nieuws

Jeffrey Spalburg tijdens optreden Enschede met bier bekogeld

Cabaretier Jeffrey Spalburg is in Enschede met bier bekogeld toen hij zijn hit 'Hengelo-o-o' zong en is na het optreden onder politiebegeleiding teruggebracht naar zijn auto.
Niet iedereen in Enschede kon vanavond het optreden van Jeffrey kennelijk waarderen. Hij zong zijn hit 'Hengelo-o-o' tijdens 'De Deure XXL' op de Oude Markt. De organisatie had zijn optreden op het laatst ingepland na het grote succes van het nummer "speciaal voor de bezoekers uit Hengelo". Maar een groepje in het publiek kon het niet waarderen dat over Hengelo werd gezongen in Enschede.

Jeffrey laconiek

Jeffrey zelf is er laconiek over: "Het was een leuk optreden met enthousiaste mensen. Ik heb zelfs nog een grap gemaakt toen er met bier werd gegooid. Dat ze beter moesten richten, omdat ik dorst had. Maar helaas heb ik het niet kunnen vangen."
Jeffrey denkt dat het misschien ook wel een beetje lag aan de aankondiging van presentator Willie Oosterhuis. "Overenthousiast als hij is zei hij nog toen ik opkwam: 'durf je nog wel?' en 'je kunt nu nog weg'. Dat was natuurlijk grappig bedoeld, maar dat heeft waarschijnlijk toch een aantal mensen aangespoord om te gaan gooien."

Politiebegeleiding voor de zekerheid

Jeffrey zegt dat hij zich absoluut geen moment onveilig heeft gevoeld: "We zijn Tukkers onder elkaar." Ook is hij niet teleurgesteld in Enschede. Toch heeft de organisatie er op aangedrongen dat de politie hem door de menigte heen naar zijn auto begeleidde. Daar stuurde Jeffrey zelf een foto van via Twitter.

Beelden van het optreden op YouTube

Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.