nieuws

Organisator geen spijt van optreden Jeffrey Spalburg in Enschede

Bierdouche voor Jeffrey Spalburg
Bierdouche voor Jeffrey Spalburg
Organisator Ronald Scholten van 'De Deure XXL' op de Oude Markt in Enschede gisteravond heeft geen spijt dat hij Jeffrey Spalburg heeft gevraagd om zijn nummer 'Hengelo-o-o' te komen zingen.
Jeffrey werd aan het eind van het optreden met bier bekogeld en is daarna onder politiebegeleiding teruggebracht naar zijn auto. Een groepje in het publiek kon het niet waarderen dat over Hengelo werd gezongen in Enschede. Scholten vindt het betreurenswaardig, maar zegt dat het hooguit om een man of tien ging.
Het gooien met bier wordt massaal afgekeurd in reacties op social media.

Animositeit tussen Hengelo en Enschede

Scholten noemt het optreden verder een succes. "Dit is de animositeit tussen de buursteden Hengelo en Enschede. Het optreden was juist bedoeld om de verbroedering te stimuleren. Het is treurig dat een paar onverlaten dat verpesten, maar daar aan toegeven is pas echt slecht. Als we dat in Syrië en Irak zouden doen wordt het ook nooit wat."
Behalve dat er veel kritiek is op de biergooiers, wordt in een reactie op Facebook ook gezegd dat het gevaarlijk was, omdat er met blikken bier werd gegooid: "Er werden zelfs bijna kinderen geraakt met blikken bier die erdoor vlogen! Gewoon erg!"

Bierblikken verbieden

Blikken bier tijdens evenementen is Ronald Scholten al heel lang een doorn in het oog. "Vrijwel alle horecagelegenheden verkopen geen blikken, dat hebben we onderling afgesproken. Maar er zijn er toch nog een paar die het wel doen. Dat moet stoppen. Je ziet wat de gevolgen kunnen zijn."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.