Nieuws

Natuur en Milieu Overijssel komt met 'Teek Away App'

Natuur en Miliieu Overijssel heeft een app ontwikkeld die mensen helpt als ze zijn gebeten door een teek of in een gebied zijn geweest waar de kans op een tekenbeet groot is. De app is vanaf 1 augustus verkrijgbaar.
De 'Teek Away' App is niet de eerste app die mensen informeert over wat ze moeten doen bij een tekenbeet. Ook de GGD Zeeland ontwikkelde al een teken app, maar volgens een woordvoerder van Natuur en Milieu Overijssel is hun app veel uitgebreider. "Onze app heeft een concreet stappenplan dat je laat zien wat je moet doen als je een tekenbeet hebt opgelopen", zegt Alma Streefkerk van Natuur en Milieu Overijssel. Andere apps bevatten vooral informatie over teken. Dat is gewoon een gedigitaliseerde folder"

Handige tools

"Er zit ook een handige tool op de app, die je aan het einde van de dag helpt te herinneren jezelf te controleren op tekenbeten. Vaak merken slachtoffers niet op dat ze gebeten kunnen worden." Daarnaast kunnen gebruikers van de app de datum en de locatie noteren na een beet en een foto opslaan van de teek. Die gegevens kunnen naar de huisarts worden gestuurd.

Veel misverstanden over teken

Omdat er veel misverstanden bestaan over teken, bevat de 'Teek Away' App ook achtergrondinformatie over teken. Zo vallen teken bijvoorbeeld niet uit bomen, maar stappen ze vanuit het gras of dode bladen over op passerende mensen. En het is absoluut niet slim om voor het verwijderen de teek met zeep of alcohol te verdoven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.