Sport

Generale repetitie voor Overijsselse clubs

Laatste oefenwedstrijden worden vanavond afgewerkt.
Laatste oefenwedstrijden worden vanavond afgewerkt.
Go Ahead Eagles, PEC Zwolle, Heracles Almelo en FC Twente werken vanavond hun laatste oefenwedstrijd af.

FC Twente

De Tukkers uit Enschede spelen vanavond om 20:30 in en tegen Aberdeen uit Schotland. Aberdeen eindigde vorig jaar als achtste in de Schotse Premier League. Bij FC Twente is onder meer Dico Koppers meegereisd naar Schotland. De 21-jarige verdediger kwam eerder deze week over van Ajax. De confrontatie met Aberdeen is voor Theo Snelders een mooi weerzien. De keeperstrainer van FC Twente speelde in het verleden acht jaar voor de Schotse club.

PEC Zwolle

Ook PEC Zwolle treft een Schotse tegenstander. Vanavond om 19:30 trappen de Blauwvingers in het eigen Ijsseldeltastadion af tegen Ross County, de nummer vijf van Schotland. PEC Zwolle kent tot nu toe een uitstekende voorbereiding. Alle zeven wedstrijden werden door de ploeg van Ron Jans in winst omgezet. Zaterdag komt een groot gedeelte van de selectie opnieuw in actie wanneer de afscheidswedstrijd van Arne Slot wordt gespeeld. Zaterdag is tevens de open dag van PEC Zwolle.

Heracles Almelo

In het Polman Stadion wordt vanavond om 20:00 een minuut stilte gehouden voorafgaand aan het treffen met het Spaanse Getafe. Dit wordt gedaan uit respect voor de slachtoffers van de treinramp in Spanje. Getafe kwam al eens eerder op bezoek in onze regio. In 2007 debuteerde Getafe in Europa met een zege op FC Twente in de Uefa Cup. Getafe eindigde vorig jaar op de tiende plaats in Spanje. Proefspeler Seifedin Chabbi is er bij Heracles Almelo niet meer bij, hij werd eerder deze week afgetest.

Go Ahead Eagles

Net als rivaal PEC Zwolle wist ook Go Ahead Eagles alle zeven oefenwedstrijden tot nu toe in winst om te zetten. Vanavond kan daar een achtste en laatste aan worden toegevoegd als het Turkse Sivasspor wordt verslagen. De wedstrijd begint om 19:00 en wordt gespeeld in Bathmen bij sportpark de Looënk. De beloften van Go Ahead Eagles verloren gisteravond met 2-0 van het tweede elftal van Heracles Almelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.