Voormalig voedingscoach van Arsenal heeft nu eigen voedselbos in Twente

Een droom die uitkomt, de gewone mens helpen op weg naar meer gezondheid, dat is wat de 42-jarige Henk Jan Koershuis voor ogen heeft. Met zijn eigen voedselbos zet hij een stap in de goede richting.

Aan zijn enthousiasme zal het in ieder geval niet liggen. Henk Jan Koershuis begon zijn carrière als voedingsdeskundige bij sc Heerenveen. Via onder meer FC Twente en Ajax kwam hij bij het Engelse Arsenal terecht. "Een prachtige tijd, waarin ik vooral topsporters heb mogen begeleiden. Nu is het tijd voor mensen zoals jij en ik."

Zaterdag 1 mei, de Dag van de Zonnebloem, mochten we meehelpen met het poten van een strook zonnebloemen in het twee hectare tellende voedselbos aan de rand van Nijverdal. Het tweede moment waarop de Overijsselaars mochten komen poten. In oktober 2020 werd er namelijk al een groot aantal fruit- en notenbomen geplant.

Een voedselbos voor en door Overijssel. "Om de mensen te informeren, want er is voeding en er is gif. Zolang er mensen zijn die gif zien als voeding, blijf ik strijden met mijn Gouden Boodschap. Eet puur, onbewerkt, eet voeding en géén gif."

Geke en Henk Jan aan het werk in voedselbos (Foto: Esther Rikken)
Geke en Henk Jan aan het werk in voedselbos (Foto: Esther Rikken)
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
EXPEDITIE OOST HELLENDOORN REGGESTREEK NIJVERDAL
Deel dit artikel: