Nieuws

Boetes uitgedeeld bij grote transportcontrole Zwolle

Verkeerscontrole
Verkeerscontrole
Tijdens grote verkeerscontroles van vrachtwagens en bussen, waaronder in Zwolle, is afgelopen week voor ruim 54.000 euro aan boetes uitgeschreven. De controles vonden plaats op belangrijke routes richting Frankrijk en Duitsland.
Er werd gecontroleerd in Zwolle, Zetten, Moerdijk en Venlo. In totaal zijn er 235 vrachtwagens en bussen gecontroleerd. Daarbij ging het om 47 binnenlandse en 182 buitenlandse trucks. Ook werden er twee Nederlandse en vier buitenlandse bussen gecontroleerd. Tijdens de acties is er vooral gelet op de tachografen, omdat daar steeds vaker mee geknoeid wordt. Daardoor zitten chauffeurs langer achter het stuur dan is toegestaan.

Ook boetes voor slechte banden en remmen

Bijna tien procent van de gecontroleerde buitenlandse vrachtwagens bleek een tachograaf te hebben waarmee geknoeid was. Bij acht vrachtwagen was zelfs de verzegeling van de tachograaf verbroken. Negen chauffeurs moesten hun wagen direct aan de kant zetten omdat ze te lang achter het stuur hadden gezeten. Op de twee Nederlandse bussen was niets aan te merken. Bij alle buitenlandse bussen werd een rijverbod opgelegd. Verder zijn er boetes uitgedeeld voor slechte banden en niet goed functionerende remmen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.