Nieuws

UWV: geen toestemming ontslagen kinderopvang SKE Enschede

Stichting SKE kinderopvang Enschede krijgt geen toestemming voor het ontslag van 84 medewerkers.
Uitkeringsinstantie UWV heeft de ontslagvergunningen geweigerd, omdat volgens haar de noodzaak niet is aangetoond.

Weigering vanwege overname peuterspeelzalen

SKE heeft te maken met een fors teruglopende vraag naar kinderopvang, maar heeft ook de peuterspeelzalen in Enschede overgenomen. SKE kan bij het UWV niet aantonen wat de gevolgen zijn voor de financiële situatie en de werkgelegenheid.
Maar volgens adjunct-directeur bedrijfsvoering Jager van SKE trekt de vraag naar kinderopvang ook komend jaar niet aan en blijft er daardoor te weinig werk voor de 550 mensen die er nu werken.

Onzekerheid neemt toe

SKE zou eind september afscheid nemen van 84 medewerkers. Die hadden al te horen gekregen dat hun baan verdwijnt, onder voorbehoud van toestemming. Nu die toestemming er niet is, neemt de onzekerheid weer toe. SKE bekijkt nu opnieuw welke banen overbodig zijn. Mogelijk geldt een nieuwe ontslagaanvraag ook voor mensen in andere functies.
SKE wil zo snel mogelijk met het UWV om tafel en een nieuwe ontslagvergunning aanvragen. De procedure neemt zeker drie maanden in beslag. SKE is gebaat bij een snelle afhandeling; de weigering kost de stichting kinderopvang Enschede tienduizenden euro's aan lonen per maand.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.